torsdag den 13. oktober 2011

Hvad er en blog?

Wikipedias definition af en blog:

"En blog (eller weblog) er en hjemmeside, som opdateres jævnligt med korte tekster (indlæg eller poster) med den nyeste øverst. Der er ofte mulighed for, at læserne kan kommentere de enkelte indlæg. Indholdet kan variere fra det personligt dagbogsagtige til det politisk debatterende eller tematiske. En blog er ofte knyttet til en person, men kan også deles af en større gruppe. Den, der skriver/redigerer en blog, kaldes en blogger."

Den gode blog er kendetegnet ved at være levende og fængende og have noget på hjerte. Som i de tre stilegenrer skal man altså undgå at være indforstået og/eller uengageret. Bloggen skal give sine læsere lyst til at læse videre...

I vores sammenhæng er der flg. rammer om bloggen:
- I skal lave den på skift, én om ugen (se listen nedenfor). Vi indleder hver mandagstime med en ca. 5 minutter lang fælles blogseance, hvor vi læser/hører bloggen og giver spontan feedback på den.
- I skal skrive om et eller andet relevant, fx en tekst, film eller emne vi har arbejdet med i dansk, en pudsig oplevelse i kantinen, en aktuel begivenhed eller nogle tanker, I har gjort jer om eksistensen.
- Teksten skal kunne læses højt på 1/2-1 minut - I behøver altså ikke bruge uanede mængder af tid på at skrive blogindlægget.
- I må godt nævne lærere og elever ved navn, men altid i en respektfuld og anstændig tone.
- I må ikke skrive blogs med politisk eller religiøst indhold.
- I skal i jeres blogindlæg vælge en af disse to blogformer:
• bevægelse fra konkret til abstrakt
• en friere form, fx digt, aforismer (strøtanker) eller tankestrøm
I skal på skift bidrage til denne blogside - i denne rækkefølge:

Alexander
Anna
Asger
Christina
Christopher
Cæcilie
Emilie
Ida
Johanne
Kasper
Kristian
Lucia
Marela
Mette
Nanna
Pernille
Rikke
Rosa
Simon
Trine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar