torsdag den 8. marts 2012

Skolekomedien og andet spas.

Det var en onsdag. Udenfor regnede det og eleverne var ved at sætte sig godt til rette i Salen, hvor skolekomedien skulle spilles. Og sjovt nok var det os elever fra 2.R, som var en del af denne begivenhed. Jeg var selv meget spændt på stykket, da jeg havde hørt megen godt om det fra vores helt egen skuespiller, Rosa. Jeg havde heller ikke set sidste års stykke, så det blev spændende at se, hvordan de havde "angrebet" stykket. Efter en kort velkomst, som så "smukt" blev lavet af rektor, begav vi os ind i det gamle Ribe, hvor der skete ting og sager. Stykket handlede om Valdemars søster, Margrethe, som gemte sig under navnet Mai på Ribe Katedralskole. Her gik hun i skole, "hang ud" med de andre piger og hjalp den stakkels tjenerpige, Irva, igennem sin tid på skolen. Men ikke nok med, at der var en soldarisk og yderst flink prinsesse i spil, var der skam også en fuld ridder, ja endog også en fuld munk. Der var en lummer Biskop og en meget nervøs abbed. Alt i alt synes jeg, at det var et skønt stykke med både nutidig og ældre jokes. Skuespillet var i top. Plottet var i top. Jeg følte mig godt underholdt og det var en dejlig måde at forny ens egen energi. 
Efter nogle solskins rige dage og en smule sne kan os, som har været i Zittau, se frem til at få besøg af 6 tyskere, som skal følge nogle af undervisningstimerne. 
Jeg vil også sige en stor tak for en hyggelig tur i sommerhus med alle pigerne fra 2.R og i denne anledning og i håb om, at diverse af vores lærer ser dette, ligge et billede ind af os på Henne strand:
 Og og og.. Til sidst vil jeg lige reklamere lidt for det teater jeg går til. Vi spiller et absurd teaterstykke, som hedder "Fordi jeg bare har det sådan", som handler om et arkiv, hvor tingene ikke er så normale, som de ser ud, og da der så er en baby i en af kasserne bliver alt vendt op og ned. Vi spiller lørdag d. 14 april og mandag d. 16. Vi spiller på Esbjerg Kulturskole. Det er et yderst mærkeligt, men enormt morsomt stykke.  ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar