onsdag den 6. februar 2013

Eventyret om Ejnar

"Der var engang en ung mand, som hed Ejnar Sideben. Han boede i den store individualistskov, hvor de fleste hytter deres eget skind, men Ejnar, som var meget fattig, havde ikke noget skind at hytte af. Men det er der jo så mange, der ikke har, men som alligevel får livet til at ligne en dans på roser. Ejnar sad blot i sit træ og plagede sine naboer med en evindelig klynken over mangel på indhold i sit liv, hylede og skreg af medlidenhed fra morgen til aften."
Således starter J.P. Kolroys eventyrlige eventyr og dermed er historien i teaterstykket "Eventyret om Ejnar" sat igang. Dette teaterstykke handler om en mand ved navn Ejnar, som kun har interesse i sin egen lykke og sig selv. Hans nabo Grete har haft ham som sit plejebarn i 20 år. En dag får Grete nok af Ejnar og trækker ham derfor med til et af bogklubbens arrangementer, som hun står for. Efter at være gået fra mødet i kedsomhed går Ejnar på jagt efter bøger om rigdom på biblioteket. Her møder han bibliotikaren Biblo, som giver ham en bog, der ændrer hans liv. Biblo er ikke en helt normal bibliotikar, men sidder, ligesom sin far gjorde det, inde i en bog for at tage vel imod dem, som læser den. Denne gang tog hun imod Ejnar og sender ham ud på en rejse gennem bogen. I teaterstykket følger vi Ejnars færd igennem bogen, hvor han møder en forførende grim heks, en dværg med ét hoved og to fingre, Bjørn Henriksen og Ravnene.
Dette teaterstykke er et abstract, men utrolig sjovt stykke, som varmer en om hjertet. Selvom det ikke er en musical er der plads til både dans, sang og syret musik. Desuden er det skrevet af Line Knutzon.
Grunden til, jeg skriver om dette teaterstykke, er, at jeg er med i en teatergruppe på Esbjerg Kulturskole, som hedder kompagniet. Vi spiller dette stykke og det er virkelig et hjertevarmt og hyggeligt stykke. Hvis i er interesserede i at se stykket (eller bare være en opbakning for mig), så spiller vi på følgende tidpunkter:
Søndag d. 24 februar klokken 19.00 (premiere)
Mandag d. 25 februar klokken 19.00
Tirsdag d. 26 februar klokken 16.00
Det koster kun 30 kr. for at se stykket og billetterne bliver solgt i døren. Jeg håber på, at det er noget, som i vil overveje at tage ind og se, for det er helt bestemt det værd. Man bliver glad af at se stykket og så kommer man jo også ud og er lidt kulturel. ;-)
GOD VINTERFERIE!
- Emilie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar